JUSTIN GOLDEN – HARD TIMES AND A WOMAN

Artiest info
Website
facebook
 

Geboren en getogen in Richmond in de Piemonte-regio van de Amerikaanse staat Virginia komt bluesrocker en nieuw talent Justin Golden ons hier vandaag zijn debuutplaat voorstellen. “Hard Times And A Woman” is de titel van dit album waarop de professionele archeoloog twaalf eigenhandig gecomponeerde songs heeft verzameld. Naast singer-songwriter is hij ook een begenadigde gitarist en daarenboven heeft de banjo voor hem ook geen geheimen meer.

Het album werd opgenomen in de ‘Minimum Wage Studios’ in Richmond, Virginia met Chip Hale als producer en ook meespelend op basgitaar, Rhodes-piano en akoestische en elektrische gitaar. Verder zijn er ook nog bijdragen te noteren van de broers Nate en Eli Hubbard op elektrische gitaar en banjo, Tommy Booker op piano en orgel, Tyler Meacham op orgel en als backing vocalist, Benjamin Hunter op fiddle, Andrew Alli op mondharmonica en Drew Barnocky op drums.

Volgens onze informatie werd dit album in Amerika al in februari 2022 op de markt gebracht en wordt er nu gemikt op de Europese platenmarkt, wellicht omdat de bluesrockscène hier nog altijd heel sterk floreert. Op de video’s laten we u twee nummers uit “Hard Times And A Woman” horen, beiden in een live-uitvoering gebracht door Justin Golden. Eerst hoort en ziet u de song “The Gator” (‘de alligator’) over racisme en daarna volgt de zeer knap rockende albumopeningstrack “Can’t Get Right”.

Andere aanstekelijke tracks uit dit album zijn “Lightning When She Smiles”, de zachtjes rockende nummers “Must Be Honey” en “If I Keep It Together”, het catchy rockende “Why The Sun Goes Down” en de aan werk van Taj Mahal herinnerende bluesnummers “Call Me When The Bed Gets Cold” over een liefdesbreuk en het naar gospel refererende “Oh Lord, Oh Lord”.

Justin Golden zingt in zijn teksten over winnen en verliezen, maar ook de romantische liefde en pijnlijk hartzeer komen aan bod, net als het moeilijke en vaak angstige leven als een zwarte persoon in het racistische Amerika. De klassieke bluessound zit in zowat elke song vervat maar ook elementen uit rock, pop en soul duiken hier en daar wel even op. “Hard Times And A Woman” is een uitstekende debuutplaat van een jonge Amerikaanse singer-songwriter die in de toekomst ongetwijfeld nog heel veel te vertellen zal hebben in de songs die hij zal schrijven voor zijn volgende albums.

(valsam)

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: JUSTIN GOLDEN
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.